'Das Audio Combo rockt als de Groningse bodem!' Nieuwe Revu

'The organ is king and you gotta swing!' Shindig Magazine

Twee mannen, een orgel, drums... Oké, DAS AUDIO COMBO is een orgelband, maar verwacht geen bloedeloze jazzy shit. Voor DAS AUDIO COMBO gaat muziek over totale overgave. Zodra hun rauwe soul, gospel en rock & roll uit de speakers knalt, krijgen zelfs stugge Groningers het gevoel een geboren danser te zijn.

Wat nooit iemand opvalt, maar toch gezegd moet worden: DAS AUDIO COMBO is volledig instrumentaal. Gelukkig maar, want hoeveel goede muziek gaat er niet verloren door een slechte zanger. Drums en orgel blijken voor de heren én het publiek meer dan voldoende om zich volledig mee uit te leven. Wat wil je ook met bandleden die hun onschuld verloren in bands als Green Hornet en The Firebirds.

DAS AUDIO COMBO verraste op festivals als Oerol, De Parade en Noorderslag. Maar net zo makkelijk vliegt de band voor één show naar Rome of opent voor de Fun Lovin' Criminals. De single op het Spaanse Butterfly Records, met een ontspoorde versie van The Cramps' Human Fly, wordt zelfs gedraaid door hippe New Yorkse dj's! Onlangs nam DAS AUDIO COMBO nog een album op met – en tourde als begeleidingsband van – 'Nederlands meest onbekende popster' Meindert Talma.

En vanwaar die bandnaam? DAS AUDIO COMBO was eerst vernoemd naar een bepaalde Duitse supermarktketen – ook beginnend met een A – die zoveel interesse in de band kreeg dat ze de heren graag in de rechtszaal wilde ontmoeten. Toen volgde iets met eieren en geld... Maar genoeg voor nu: Nederland is klaar voor DAS AUDIO COMBO!
Personeel: André Dodde: orgels Arnold Veenkamp: drums